OMGEVING

Direct in de omgeving:
Vanaf Utrecht is de afstand naar Voisey 650 km.

Goed bereikbaar als je via de route du Soleil naar het zuiden rijdt of weer terug naar huis.

De omgeving is zeer geschikt voor wandel- en fietsliefhebbers, voor het ontdekken van wijnboerderijen en het bezoeken van markten en Franse dorpjes. Naast het bezoeken van brocantes (rommelmarkten) of vide greniers kun je je hart ophalen bij de markten in de buurt waar je heerlijke lokale producten kunt proeven.

Op 10 minuten rijden ligt Bourbonne les Bains: een grotere plaats met thermische baden, supermarkten, en een binnen- en buitenzwembad, tennisbanen, een gezellig winkelstraatje en restaurants. De andere kant op, in de Haute Saone ligt Jussey, ook op 10 minuten rijden. Hier is elke dinsdagochtend een gezellige markt met streekproducten. Je vindt hier leuke restaurantjes, supermarkten, en voor kinderen tot 7 jaar is er een openbare speeltuin naast de Office du tourisme. En je kunt hier nog even afkoelen in de rivier de Saone.

Iets verder weg:
Op 45 minuten rijden liggen de steden Langres en Vesoul.

Langres is een goed bewaard gebleven historische vestingstad in het departement Haute Marne. De vestigingsmuren zijn gebouwd in Vauban-stijl en stammen uit de 19e eeuw. De stadswallen zijn 3,5 km lang, hebben 12 vestigingstorens en 7 stadspoorten die stammen uit de 15e-17e eeuw. Dit stadje is zeker de moeite waard om een dagje te bezoeken.

Ca. 5 km ten oosten van Langres ligt het 290 ha grote meer, “Lac de la Liez.” Je kunt hier lekker zwemmen, vissen met vergunning en waterskiën en voor kinderen, is het Parc Aquatique of het klimparcours ‘Accrobranche Langres.’ zeer de moeite waard.

Vesoul is de hoofdstad van het departement Haute Saône. Vesoul, heeft mooie herenhuizen, gebouwen en kleine steegjes uit de 14e, 15e en 16e eeuw. Je kunt hier het Georges-Garett museum met kunst en archeologie bezoeken en op één van de gezellige terrasjes lekker ontspannen, een hapje eten of een drankje drinken. Elke donderdagochtend is er een grote markt op Place de la Republique met kleding, fruit en groente. Naast de markt is een overdekte markthal met lokale producten.

Als je verkoeling zoekt, kun je naar het Aguapark gaan in Vesoul. Hier kun je een frisse duik nemen in het grote zwembad van 50 meter, veel plezier hebben op de glijbaan, ontspannen in bubbelbaden of gebruik maken van het plonsbad voor jonge kinderen.

De steden Nancy en Dijon liggen op ongeveer 90 minuten rijden van Voisey. Zeer de moeite waard voor een dagje uit.